Derfor skifter Redmolen navn

9. okt. 2020

Måske har du allerede set, at Redmolen skifter navn til Nordø. Vi har i den forbindelse fået spørgsmål fra interesserede borgere og naboer om navneskiftet. Vi har spurgt  Mikael Fogemann, der er Head of Nordic Real Estate hos PFA om baggrunden for navnskiftet.

Hvorfor har PFA Ejendomme valgt at give Redmolen et nyt navn?

”Vi har sat et enestående byggeprojekt i gang, som kommer til at forandre området markant de kommende år. Med boliger, kontorer og hotel starter et helt nyt kapitel efter mange år, hvor området har tjent forskellige industrielle formål. Vi ville derfor gerne markere dette med et nyt navn.”  

Hvordan har PFA Ejendomme fundet frem til det nye navn?

”Siden vi overtog området, har vi overvejet at give det et nyt navn. Det er selvfølgelig ikke en let beslutning, men efter grundige overvejelser, valgte vi at gøre det. Flere forskellige navne har været drøftet, inden valget faldt på Nordø.” 

Kan du uddybe, hvorfor I valgte netop dét navn? 

”Det faktum, at der er tale om en ø, er meget unikt, og det synes vi, at områdets navn skulle afspejle. Samtidig ville vi gerne have et navn, der fortsat var ’i familie’ med den samlede bydel, Nordhavn og de værdier og den historie, der knytter sig til bydelen.”

Området ligger mod øst, så hvorfor valgte I ”Nordø”?

”Med nord mener vi naturligvis nord som i Nordhavn. Vi er en del af en fantastisk bydel, og det var vigtigt for os at have den sammenhæng med i navnet.”

Mister vi ikke noget af Nordhavns historie, når området får et nyt navn?

”Navnet Redmolen hænger sammen med Redhavnen, som førhen lå i området ved Göteborg Plads. Områder forandrer sig, fx er Redhavnen i dag opfyldt, og ved Redmolen er der etableret en kanal, der gør, at Redmolen nu er en ø. Vi synes ikke, at vi mister historien om Redmolen – den vil altid være der, ligesom historien om Redhavnen.” 

Bliver navnet Redmolen helt fjernet?

”Nej, Nordø er et kaldenavn for området, som vi naturligvis håber, at mange vil bruge fremover, men Redmolen vil fortsat fremgå på fx kort over byen.”

Vil vejene i området og kanalen skifte navn? 

”Vejnavnene i området vil forblive, som de er. Det betyder, at navne som Gdanskgade og Mariehamngade fortsat vil være de samme. Kanalen vil heller ikke få et nyt navn.” 

Nordø-hotel vælger dansk design

Nordø-hotel vælger dansk design

Lige nu arbejder håndværkerne på fuldt tryk med hotellet på Nordø. Der skal bl.a. monteres garderobeskabe, lamper og tv-møbler, og det er næsten udelukkende dansk design, der kommer til at præge hotellet.

læs mere

VIDEO: Se den nye dronevideo fra Nordø

Byggeriet på Nordø er stadigvæk i gang, og nu kan endnu flere kalde området for deres nye hjem. Derfor har vi sat vores drone i luften for at se bygningerne og de fantastiske omgivelser oppe fra. 

læs mere

Fakta


Grundareal: 23.000 m2 
Det cirkulære kontorhus:
 26.000 m2
Kontorhus: 4.500 m2
Boliger: 10.000 m2 + 3.000 m2
Hotel: 11.500 m2
Kælder til parkering og teknik: 14.500 m2

LÆS MERE

Byggeriets forløb

Byggeriet på Redmolen omfatter både bygninger, infrastruktur og udearealer. Her kan du se hvilke aktiviteter, der vil finde sted på byggepladsen i de kommende år.

SE FORLØB HER

KONTAKT

Hvis du har nogle spørgsmål, så kontakt os på info@redmolen.dk