Nordø-hotel vælger dansk design

5. okt. 2023

Lige nu arbejder håndværkerne på fuldt tryk med hotellet på Nordø. Der skal bl.a. monteres garderobeskabe, lamper og tv-møbler, og det er næsten udelukkende dansk design, der kommer til at præge hotellet. Omgivelserne på Nordø har været en del af inspirationen i valget af farver og møbler.

Fairfield by Marriott på Nordø bliver det første af sin slags i Europa med 222 værelser. Dertil kommer Residence Inn by Marriott med 89 hotellejligheder. Det er hoteloperatøren Core Hospitality, der skal drive hele hotellet.

– Hotellet er åbent for alle. Det kan fx være beboere i Nordhavn, der får besøg af familien, eller virksomheder, der har medarbejdere fra udlandet, som skal være her i kortere eller længere perioder. Vi oplever, at når folk bor mere end tre nætter på hotel, vil de ofte gerne have lidt større værelser og flere faciliteter, forklarer Kristian Haaber, der er Brand Manager hos Core Hospitality.

Når man bor i hotellejlighederne, der er étværelseslejligheder, får man eget køkken, arbejdsplads og adgang til vaskerum. Derudover er der en særskilt lobby på hotellet, som er en slags udvidet dagligstue, hvor gæster fra hotellejlighederne kan arbejde, spise eller tage en gæst med til en kop kaffe.

Lobby på Residence Inn, illustration: Core Hospitality

Dansk indretningsarkitekt

Selvom det er to internationale hotelkoncepter, der nu kommer til Nordø, er det en dansk indretningsarkitekt, Mette Fredskild, der står bag valget af alt lige fra møbler, lamper til puder, tæpper og udsmykning. Hun står også bag indretningen af hotel Otillia i Carlsberg Byen og hotel SP34 i indre København.

– I samarbejde med Mette Fredskild har vi valgt et nordisk design, hvor ca. 90 pct. af møblerne er dansk designede. Vi har også forsøgt at trække de lokale omgivelser ind på Residence Inn hotellet med de mørke og rødbrune toner fra Nordø og Århusgadekvarteret, forklarer Kristian Haaber.

De rødbrune farver fra Nordø og Århusgadekvarteret går igen i hotellejlighederne på Residence Inn, illustration: Core Hospitality.

Hotelåbning i januar

I løbet af november kommer der fortsat inventar til hotellet. Det drejer sig om ca. 1.000 forskellige produkter – lige fra sofaer til bestik og sengetøj.

– Det er klart, at det tager nogle timer, når man fx skal tage imod 300 senge, men indtil nu er det gået meget fint med leverancerne. Vi har udskudt åbningen af hotellet til sidst i januar for at sikre, at de mange lastbiler med møbler og interiør ikke kommer til at holde i kø og generer den øvrige trafik, slutter Kristian Haaber.

Alle værelser og hotellejligheder får enten udsigt til havnen og vandet eller ind i selve bygningens gård. Det er tegnestuen Henning Larsen, som har designet hotellet, Nordøhuset, Nordøkaréen og kontorhuset Porten.

Lobbyen på Fairfield by Marriott, illustration: Core Hospitality

Fakta:

  • Fairfield by Marriott har 222 værelser på Nordø, mens Residence Inn har 89 hotellejligheder.
  • Hotelværelserne er 17 m2, mens hotellejlighederne er 24-36 m2.
  • Det næste Fairfield by Marriott hotel i Europa åbner i Amsterdam i februar 2024.
  • Marriott har ca. 1.000 hoteller med hotellejligheder i hele verden.
  • Det er hoteloperatøren Core Hospitality, der skal drive hotellet.
  • Gæster på hotellet kan parkere i P-hus Lüders eller P-kælder Kronløbsøen.

VIDEO: Se den nye dronevideo fra Nordø

Byggeriet på Nordø er stadigvæk i gang, og nu kan endnu flere kalde området for deres nye hjem. Derfor har vi sat vores drone i luften for at se bygningerne og de fantastiske omgivelser oppe fra. 

læs mere

Fakta


Grundareal: 23.000 m2 
Det cirkulære kontorhus:
 26.000 m2
Kontorhus: 4.500 m2
Boliger: 10.000 m2 + 3.000 m2
Hotel: 11.500 m2
Kælder til parkering og teknik: 14.500 m2

LÆS MERE

Byggeriets forløb

Byggeriet på Redmolen omfatter både bygninger, infrastruktur og udearealer. Her kan du se hvilke aktiviteter, der vil finde sted på byggepladsen i de kommende år.

SE FORLØB HER

KONTAKT

Hvis du har nogle spørgsmål, så kontakt os på info@redmolen.dk