Nordø skal huse IT-virksomhed med 66 teams og 24 start-ups

29. mar. 2023

IT-virksomheden Trifork, der står bag nogle af de mest kendte apps i Danmark som fx DSB App og Coronapasset, flytter til Nordø i efteråret 2023. Kontorhuset ’Porten’ bliver dermed domicil for den voksende virksomhed, der vil integrere sin egen teknologi i bygningen for at mindske klimaaftrykket.

De kommende lejere i kontorhuset Porten på Nordø pakker snart flyttekasserne for at tage plads i deres nye domicil, som PFA er bygherre på. Virksomheden, der allerede har et højteknologisk domicil i Århus kaldet ”Smart Building One”, vil integrere nye teknologiske løsninger i Porten, som skal huse 200 af virksomhedens medarbejdere.

CCO Peter Rørsgaard, foto: Trifork

Porten bliver en intelligent bygning
”Vi vil løbende rulle forskellige teknologiske tiltag ud i bygningen, så den bliver så intelligent som muligt. Vores medarbejdere vil bl.a. kunne følge med i, hvor meget varme og el vi bruger, og hvor meget regnvand vi opsamler. Vi vil også kunne aflæse ’fun facts’ som, hvor mange ture, vi tager med elevatoren, og hvor mange kopper kaffe, vi brygger. Og alt det gør vi for at mindske vores klimaaftryk”, forklarer Peter Rørsgaard, der er CCO hos Trifork.

Trifork, der blev stiftet i 1996, har i dag ca. 1.100 medarbejdere fordelt på 66 mindre forretningsenheder og 24 start-up virksomheder, som Trifork har været med til at starte. Virksomheden arbejder ud fra mantraet ”big in a small way” og er til stede i 14 forskellige lande.

De medarbejdere, der flytter til Nordø, arbejder bl.a. med bæredygtighed, sundhed, fintech, kunstig intelligens og ’cyber security´. Også en af Triforks start-up virksomheder indenfor fintech, der hedder &money, flytter til det 5.000 m2 store domicil.

Trifork har kontorer i København, Ålborg, Esbjerg og Århus. Foto: Trifork

Arbejder med upcycling
På spørgsmålet om, hvorfor valget faldt på Nordø, svarer Peter Rørsgaard:

”Det er en unik lokation med en flot udsigt både mod Helsinkigade, Århusgadekvarteret og ud mod havet. Havet betyder meget for os, og i Ålborg, Esbjerg og Århus har vi også kontorer ud mod vandet. Vi vil gerne være med til at beskytte havet og arbejder derfor også med forskellige ’upcycling’-projekter”.

 De medarbejdere, der flytter til Nordø, arbejder bl.a. med bæredygtighed, sundhed, fintech, kunstig intelligens og ’cyber security´. Foto: Trifork

Konferencer i stueetagen
Trifork er lige nu i fuld gang med at indrette deres kommende domicil. Stueetagen bliver indrettet til konferencer, både til Trifork selv og andre virksomheder, der vil leje konferencefaciliteterne.

Førstesalen bliver et åbent kontormiljø med plads til nogle af Triforks start-up virksomheder, mens anden-, tredje- og fjerdesalen vil huse flere af Triforks egne forretningsenheder, som hver især har mellem 3 og 40 medarbejdere. 

Samlet har PFA nu udlejet 33.940 kontorkvadratmeter på Nordø. Advokatvirksomheden Bech Bruun flytter ind i PFA’s andet kontorhus Spidsen sammen med Copenhagen Infrastructure Partners, som er Danmarks førende infrastrukturvirksomhed inden for vedvarende energi.  Hertil kommer et hotelprojekt med mere end 300 værelser udlejet til henholdsvis Fairfield by Marriott samt Residence Inn by Marriott. 

    p

    FAKTA: TRE TEKNOLOGIER, DER GØR PORTEN MERE INTELLIGENT

    Trifork vil over tid integrere deres egne teknologiske løsninger i kontorhuset mhp. at mindske deres klimaaftryk. Her er tre af deres løsninger.

     

    1. Alle tekniske installationer i ét netværk
      Et systemnetværk vil forbinde alle bygningens forskellige installationer, så Trifork kan styre og kommunikere på tværs af bygningens systemer og anlæg. Det gælder fx lys, varme, ventilation, udvendige solgardiner o.lign.
    2. Målinger af el, varme og kaffe!
      Trifork vil synliggøre energiforbruget i bygningen for både medarbejdere og gæster. De vil fx kunne se, hvor meget varme og el, der bruges i løbet af dagen og hvor meget regnvand, bygningen opsamler. Deres målinger vil også kunne vise ’fun facts’ som hvor mange ture, der tages med elevatoren, og hvor mange kopper kaffer, der bliver brygget.
    3. Kontorinventar får nyt liv
      Trifork arbejder med ’upcycling’ for at begrænse brugen af klodens ressourcer. I Porten er det planen at ombygge nuværende kontorinventar, så det kan få nyt liv i det nye domicil. Samtidig arbejder virksomheden på, at skillevægge, glasvægge og vægoverflader i så stort omfang som muligt bliver udført i rest- og upcyclede materialer.
    p

    Fakta: Om porten

    • Porten er tegnet af Henning Larsen Architects og har et samlet areal på ca. 5.000 m2. Hver etage er ca. 850 m2.
    • Porten er tegnet med reference til det gamle Københavns karrebebyggelse. Det er et betonhus beklædt med bukket cortenstål.
    • Porten skal guldcertificeres efter den danske bæredygtighedsstandard DGNB.
    • Porten får en innovativ, grøn facadeløsning, der fremmer biodiversitet og lever af regnvand. Nordø bliver det første sted i Danmark, hvor den nye facadeløsning bliver opført.
    • En stor del af vandforbruget til facaden vil blive forsynet af lokalt opsamlet regnvand.

    Fakta


    Grundareal: 23.000 m2 
    Det cirkulære kontorhus:
     26.000 m2
    Kontorhus: 4.500 m2
    Boliger: 10.000 m2 + 3.000 m2
    Hotel: 11.500 m2
    Kælder til parkering og teknik: 14.500 m2

    LÆS MERE

    Byggeriets forløb

    Byggeriet på Redmolen omfatter både bygninger, infrastruktur og udearealer. Her kan du se hvilke aktiviteter, der vil finde sted på byggepladsen i de kommende år.

    SE FORLØB HER

    KONTAKT

    Hvis du har nogle spørgsmål, så kontakt os på info@redmolen.dk