Nyhedsbrev: De første 100 jordankre er på plads

24. mar. 2021

Arbejdet med jordankre forløber som planlagt, og 100 af de ca. 400 jordankre er nu på plads i Københavnerkalken. De store betonstøbninger fortsætter en måned endnu, og arbejdet med betonelementer er gået i gang. Læs også om hvilken hotelkæde, der flytter ind på Nordø. 

 

På Nordø skal vi bore ca. 400 jordankre. Når man etablerer en underjordisk parkeringskælder, skal den kunne modstå trykket fra grundvandet. Derfor borer vi  jordankre, der fastgøres i Københavnerkalken. Arbejdet forløber som planlagt med de tre boremaskiner, og de første 100 jordankre er nu på plads. Arbejdet med jordankre vil foregå frem til forsommeren 2021.

Læs interviewet med Henrik Steen Hansen, der fortæller om, hvordan vi borer og tester jordankre her. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De store betonstøbninger slutter i april
Arbejdet med at støbe bundplader fortsætter som planlagt, og nu mangler der udelukkende støbninger på to byggefelter, som er byggefelt 1.18 og 1.20. Vi er også i gang med at støbe udvendige kældervægge på byggefelt 1.19, 1.21 og 1.22.

Det er de store betonstøbninger, som ofte kræver dispensationer ift. arbejdstid, da de skal foregå i ét stræk, fx 12-14 timer. De store støbninger består af 500 – 800 m3 beton, og det svarer til 50 – 80 betonbiler. Betonbilerne kommer i faste intervaller for at sikre, at der hele tiden er frisk blandet beton klar, mens støbningen foregår. Betonbilerne skal køre direkte til byggepladsen, da betonen skal anvendes indenfor et par timer. Der kan derfor være enkelte biler, der holder i venteposition på Helsinkigade i ganske kort tid. Det forsøger vi naturligvis at minimere så meget som muligt.

Arbejdet med betonstøbninger forventes afsluttet i april måned. Herefter vil der fortsat komme et mindre antal betonbiler til byggepladsen, nemlig dem med beton til fugerne i byggeriet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.000 betonelementer til Nordø 
Næste fase i byggeriet handler om at bygge det, vi kalder råhusene. Det er husene uden facader og indvendige installationer. Råhusene bliver bygget med danskproducerede, præfabrikerede betonelementer. Det er fabrikkerne Industribeton, Boligbeton og Danelement, der leverer elementerne.

Der er i alt tale om ca. 17.000 betonelementer til de fem bygninger, og det svarer til ca. 4.000 vognlæs. Lige nu er arbejdet med råhuse gået i gang på byggefelt 1.21 (boliger) og 1.22 (det cirkulære kontorhus). Arbejdet med råhuse fortsætter indtil andet kvartal 2022.

Som vi også tidligere har fortalt, har vi lejet et område på Færgehavnsvej. Her kan lastbiltransporter med betonelementer parkere, indtil de bliver kaldt til byggepladsen. På den måde skaber de ikke unødig kø i Helsinkigade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se tidslinjen for 2021
Der er mange aktiviteter i gang på de fem byggefelter på Nordø. Vi har lavet et overblik over de hovedaktiviteter, der er i gang i løbet af 2021 på byggepladsen.

Se tidslinjen her. 

Residence Inn by Mariott flytter til Nordø
Mariott flytter ind på Nordø med hotelkonceptet Residence Inn. Der er tale om 95 hotellejligheder, som er møntet på både ferie- og forretningsrejsende.  Værelserne er designet af Mette Fredskild Studio og har udsigt til hav eller gårdhave, stor skrivebordsplads og et fuldt funktionelt køkken. Hotelgæster vil også få adgang til hotellets private lounge, fitnessfaciliteter og cykeludlejning.

Det er den danske hoteloperatør Core Hospitality, der kommer til at drive hotel på Nordø, der udover de 95 hotellejligheder også omfatter 220 øvrige hotelværelser. Det er endnu ikke offentliggjort hvilket hotel, der skal være i de 220 øvrige værelser.

 

Foto: Core Hospitality

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Residence Inn by Marriott

Nordø-hotel vælger dansk design

Nordø-hotel vælger dansk design

Lige nu arbejder håndværkerne på fuldt tryk med hotellet på Nordø. Der skal bl.a. monteres garderobeskabe, lamper og tv-møbler, og det er næsten udelukkende dansk design, der kommer til at præge hotellet.

læs mere

VIDEO: Se den nye dronevideo fra Nordø

Byggeriet på Nordø er stadigvæk i gang, og nu kan endnu flere kalde området for deres nye hjem. Derfor har vi sat vores drone i luften for at se bygningerne og de fantastiske omgivelser oppe fra. 

læs mere

Fakta


Grundareal: 23.000 m2 
Det cirkulære kontorhus:
 26.000 m2
Kontorhus: 4.500 m2
Boliger: 10.000 m2 + 3.000 m2
Hotel: 11.500 m2
Kælder til parkering og teknik: 14.500 m2

LÆS MERE

Byggeriets forløb

Byggeriet på Redmolen omfatter både bygninger, infrastruktur og udearealer. Her kan du se hvilke aktiviteter, der vil finde sted på byggepladsen i de kommende år.

SE FORLØB HER

KONTAKT

Hvis du har nogle spørgsmål, så kontakt os på info@redmolen.dk