Nyhedsbrev: Første råhus er nu i femte sals højde

12. maj. 2021

Byggeriet på Nordø skrider godt frem. Arbejdet med råhusene er i fuld gang, mens den sidste bundplade bliver støbt. Flyv med henover Nordø i vores film, og få overblikket over, hvad der sker på de fem byggefelter. 

På Nordø begynder man at kunne se konturerne af det kommende byområde. Hvor arbejdet hidtil har foregået under gadeniveau – med pæleramning og støbning af bundplader – er arbejdet nu i høj grad over gadeniveau.  De såkaldte råhuse (bygningerne uden facader og indvendige installationer) er i gang med at blive bygget med betonelementer. Lige nu er det arbejde i gang på tre af de fem byggefelter:

  • 1.19 – Boliger: Her er råhuset i kælderhøjde
  • 1.22 – Kontorhus: Her er råhuset nu i første sals højde
  • 1.21 – Boliger: Her er råhuset i femte sals højde, og der mangler kun én etage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I det cirkulære kontorbyggeri er byggeriet nået til første sals højde. Bygningen får 14 etager i alt og bliver 62 m. høj.

De fem bygninger på Nordø bliver bygget af danske, præfabrikerede betonelementer. Det er fabrikkerne Industribeton, Boligbeton og Danelement, der leverer elementerne.

Flyv med over byggepladsen og se, hvad der sker
Vi har lavet en film, så I kan få et bedre overblik over aktiviteterne på hvert byggefelt.

Flyv med på turen her. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

320 ud af 400 jordankre er nu på plads
Arbejdet med jordankre, der skal holde parkeringskælderen på plads, går hurtigt fremad. Nu er 320 ud af de 400 jordankre på plads.  De sidste 80 ankre bliver boret og testet i løbet af maj måned.

Én stor betonstøbning tilbage
Arbejdet med at støbe bundplader er næsten i mål, og der mangler nu kun én stor støbning på byggefelt 1.20, hvor det kommende hotel skal ligge. Den sidste betonstøbning var oprindelig planlagt til ultimo april, men ligger nu primo juni.

Vinduer fik ny farve

De endelige materialer til facaderne skal nu vælges – det gælder fx mursten, fuger, vinduer og konsoller.

Hele projektet er tegnet ud fra lokalplanen og byggetilladelsen, men i nogle tilfælde kan facaderne se anderledes ud end forventet, når de bliver bygget.  Derfor bygger man først en række såkaldte mock-ups, som er prøveopsætninger med de planlagte materialer. Lige nu står der flere mock-ups på Nordø, som viser facaderne på de forskellige bygninger, og som bliver nøje gennemgået.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når de forskellige mock-ups skal gennemgås, er det et kompetent team fra Henning Larsen, Sweco, By & Havn og Københavns Kommune, der vurderer, om materialerne er helt som de skal være, eller om der skal ske nogle justeringer.

På det kommende hotel på byggefelt 1.20 valgte man eksempelvis at skifte farven på vinduesrammerne og konsollerne, så de får en grå farve i stedet for den planlagte rustrøde farve.

Nordø-hotel vælger dansk design

Nordø-hotel vælger dansk design

Lige nu arbejder håndværkerne på fuldt tryk med hotellet på Nordø. Der skal bl.a. monteres garderobeskabe, lamper og tv-møbler, og det er næsten udelukkende dansk design, der kommer til at præge hotellet.

læs mere

Fakta


Grundareal: 23.000 m2 
Det cirkulære kontorhus:
 26.000 m2
Kontorhus: 4.500 m2
Boliger: 10.000 m2 + 3.000 m2
Hotel: 11.500 m2
Kælder til parkering og teknik: 14.500 m2

LÆS MERE

Byggeriets forløb

Byggeriet på Redmolen omfatter både bygninger, infrastruktur og udearealer. Her kan du se hvilke aktiviteter, der vil finde sted på byggepladsen i de kommende år.

SE FORLØB HER

KONTAKT

Hvis du har nogle spørgsmål, så kontakt os på info@redmolen.dk