Sådan kommer byhaverne på Nordø til at se ud

29. jun. 2023

På Nordø bliver der masser af mulighed for at nyde den unikke placering ved havnen i de mange byrum mellem bygningerne og langs kajen hele vejen rundt om øen. Nordø får bl.a. to storbyhaver, Stenhaven og Bølgehaven, der netop nu er ved at blive anlagt.

Vi har spurgt landskabsarkitekt Stine Bærentzen fra arkitektfirmaet Cobe A/S, der er projektleder for udeområderne på Nordø, hvordan de to storbyhaver kommer til at se ud, og hvor inspirationen til haverne kommer fra.

Østersølandskab på Nordø

– Nordøs gadenavne stammer jo netop fra kystbyer i Østersøområdet, fx Gdanskgade og Tallingade, og med placeringen lige ud til vandet, har Østersøens varierende kystlandskaber været inspirationen for udeområderne på Nordø, forklarer Stine Bærentzen.

Visualiseringer af Bølgehaven og Stenhaven: Cobe.
Der kan forekomme ændringer i den endelige udformning af storbyhaven.

Nordøs to storbyhaver, Stenhaven og Bølgehaven, bliver oplagte pitstops, hvor man kan nyde en kop kaffe eller tage en pause i løbet af arbejdsdagen eller undervejs på løbeturen.

– Stenhaven skaber en stemning af et østersølandskab med brudstykker af granit fra Sveriges skærgård og fra Bornholm. Her planter vi birke- og fyrretræer med inspiration fra skærgårdens naturlige landskaber. Den er tættere beplantet og har et grovere udtryk end Bølgehaven, siger Stine Bærentzen og fortsætter:

-Bølgehaven skal derimod gengive havets bevægelser. Her kan man sidde eller ligge på den bølgede trækant eller tage en pause på græsset under ét af kirsebærtræerne, hvis hvide blomster skal ligne skumsprøjt fra bølgerne.

Langs Gdanskgade bliver der plantet 10 nye fyrretræer, som jo netop er én af de sorter, man ofte ser langs kysten i Østersøområdet. De matcher også rækken af fyrretræer langs kanalen ind mod Århusgadekvarteret.

Visualisering af plantekasse med integreret bænk: Cobe.
Der kan forekomme ændringer i den endelige udformning af plantekassen.

Tag en pause på plantekassen
Udover de to byhaver, bliver der også en række hævede plantekasser på Nordø, der vil fungere som en slags uderumsmøbler, da de har indbyggede bænke. Her kan man tage en pause i skyggen af træsorter som Bærmispel, Røn og Tjørn.

Plantekasserne er udarbejdet i ubehandlet jern, ligesom også cykelstativerne og ledelinjerne for svagtseende og blinde er det.

p

Brosten er genbrug


Nordøs belægning er – ligesom planter og træer – nøje udvalgt, så den matcher resten af Århusgadekvarteret. Her kommer både den velkendte Nordhavnsflise såvel som genbrugte brosten fra Københavns Havn.

-Det er som en hilsen til de gamle havnepromenader, at vi har valgt beton, brosten og støbejern til udeområderne, siger Stine Bærentzen.

Der bliver 900 m2 med brosten, og 70 pct. af disse er genbrugte brosten fra Københavns Havn. Der bliver 3.000 m2 med Nordhavnsflisen, som kommer til at pryde fortove, vejarealer og kantzoner ind til bygningerne.

Nordø-hotel vælger dansk design

Nordø-hotel vælger dansk design

Lige nu arbejder håndværkerne på fuldt tryk med hotellet på Nordø. Der skal bl.a. monteres garderobeskabe, lamper og tv-møbler, og det er næsten udelukkende dansk design, der kommer til at præge hotellet.

læs mere

Fakta


Grundareal: 23.000 m2 
Det cirkulære kontorhus:
 26.000 m2
Kontorhus: 4.500 m2
Boliger: 10.000 m2 + 3.000 m2
Hotel: 11.500 m2
Kælder til parkering og teknik: 14.500 m2

LÆS MERE

Byggeriets forløb

Byggeriet på Redmolen omfatter både bygninger, infrastruktur og udearealer. Her kan du se hvilke aktiviteter, der vil finde sted på byggepladsen i de kommende år.

SE FORLØB HER

KONTAKT

Hvis du har nogle spørgsmål, så kontakt os på info@redmolen.dk